پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: اصلی ترین دلیل مرگ و میر در دنیا بیماری های قلبی عروقی و دلیل عمده اختلالات قلبی عروقی تصلب شرایین است.

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: اصلی ترین دلیل مرگ و میر در دنیا بیماری های قلبی عروقی و دلیل عمده اختلالات قلبی عروقی تصلب شرایین است.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، نوشین مبصر افزود: بر اساس گزارش مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، از هر 4 مرگی که بر اثر تنگی عروق کرونر رخ می دهد یک مورد به علت مصرف دخانیات است.


وی تصریح کرد: استعمال سیگار و دخانیات سبب آسیب به پوشش دیواره رگ های خون رسانی کننده قلب، مغز و سایر اعضای بدن می شود و احتمال ایجاد لخته در خون را زیاد می کند.


مبصر ایجاد لخته در عروق کرونر را علت شایع مرگ در مردان و زنان سنین 35 تا 64 سال دانست و اظهار داشت: قلب تنها زمانی سالم باقی می ماند که جریان خون کافی توسط شریان های کرونر به آن برسد.


وی ادامه داد: تصلب شرایین موجب باریک شدن شریان های پا و در نتیجه درد حین راه رفتن و لنگیدن می شود که با ادامه مصرف دخانیات، موجب گانگرن (سیاه شدن) عضو و در نهایت قطع انگشتان پا یا اندام خواهد شد، بنابراین استعمال دخانیات روند تنگ شدن عروق یا تصلب شرایین را تسریع می بخشد.


کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج افزود: استنشاق ناخواسته دود ناشی از سیگار به معنی سیگاری شدن به صورت تحمیلی است، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از 30 درصد بیماری های قلبی عروقی و یک سوم بیماری های تنفسی در بین سیگاری های تحمیلی ایجاد می شوند.


وی تصریح کرد: قرار گرفتن در معرض دود سیگار، خطر بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی را در بالغین تا حدود 25 درصد و در کودکان حدود 50 تا 100 درصد افزایش می دهد.


وی اذعان داشت: در یکی از جدیدترین مطالعات صورت گرفته بر روی تاثیرات دخانیات، نشان داده شده است که حدود 90 درصد نیکوتین تنباکوی دود شده به دیوار، سطوح، وسایل نرم درون خانه مانند فرش، مبلمان، لباس، پوست و موی افراد می چسبد.


مبصر در پایان خاطرنشان کرد: این نکته حائز اهمیت است که بیماری های قلبی عروقی و سکته های مغزی و بسیاری از بیماری های کشنده نه تنها در افراد مصرف کننده دخانیات، بلکه دیر یا زود در افرادی که با آنها زندگی می کنند اتفاق می افتد.5